В охопленому заворушеннями американському місті вбито 2, поранено одну особу - губернатор запровадив надзвичайний стан

У місті Кеноша третій день тривають протести

Поліція міста Кеноша, у штаті Вісконсин, де відбуваються заворушення та протести, розшукує озброєного вогнепальною зброєю чоловіка після того як протягом ночі у місті було вбито 2-х та поранено ще одну особу. Правоохоронці не повідомили жодних додаткових обставин події. Між тим у соціальних мережах поширюються відео, буцімто, пов'язані з інцидентом. Озвучуються різні версії, включно з тим, що стрілок був частиною самовільного ополчення, яке здійснювало охорону місцевих бізнесів.

Your browser doesn’t support HTML5

У місті Кеноша, штат Вісконсин, розгорілися протести проти дій поліції. Відео

Напередодні місцева поліція повідомила про комендантську годину у місті та закликала громадян лишатись дома заради власної безпеки.

Губернатор Вісконсину Тоні Еверс запровадив надзвичайний стан після того як в місті, де поліція, яка прибула за викликом через побутовий конфлікт, поранила чорношкірого чоловіка Джейкоба Блейка, почались протести, під час яких десятки будівель були підпалені, а підприємства зазнали вандалізму. У Білому домі заявляли, що губернатор штату відмовився від допомоги федерального уряду.

Дивіться також: У американському Вісконсині протести. Мобілізовано підрозділ Нацгвардії штату

Надзвичайний стан було введено після другої ночі протестів у Кеноші.

Еверс також збільшив до 250 кількість військовослужбовців Національної гвардії, спрямованих для підтримки правоохоронних органів округу Кеноша.

«Ми не можемо допустити продовження циклу системного расизму і несправедливості, - сказав він. - Ми також не можемо продовжувати йти цим шляхом шкоди і руйнувань».

У вівторок лікарі прооперували пораненого під час інциденту з поліцією Джейкоба Блейка, у якого був пошкоджений спинний мозок, зруйнований хребець, а також постраждали шлунок, нирка і печінка, повідомив його адвокат Патрік Салва на прес-конференції. «Буде потрібно диво, щоб Джейкоб Блейк-молодший знову зміг ходити», - заявив ще один його адвокат, Бен Крамб.

Адвокати повідомили, що вони планують подати цивільний позов про притягнення поліції до відповідальності і виділення необхідних ресурсів для відновлення здоров'я Блейка.

Між тим, як повідомляє видання The Hill, впливовий сенатор-республіканець Ліндсі Грем напередодні заявив про необхіднісь розібратись в обставинах інциденту, наголосив на небезпеці роботи правоохоронців, та заявив, що йому невідому, чому "пан не підкорився вимогам правоохоронців". У Республіканській партії також закликали Демократичну партію засудити насильство у Кеноші.

Натомість конгресмен-демократ Хакім Джеффріс звинувачує Білий дім у мовчанці з приводу подій у місті.

"Неозброєний чорношкірий чоловік отримав 7 пострілів у спину від білого офіцера. Після цього минулого вечора, озброєні самоуправні дружинники, схоже, вбили двох протестувальників проти поліцейського насильства у Кеноші. Трамп та його соціопати мовчать. Коли вони засудять насильство. Брехуни", - твітує законодавець.

Дивіться також: Демократи закидають адміністрації президента тиск на поштову службу, щоб вплинути на виборчий процес

Your browser doesn’t support HTML5

Демократи закидають адміністрації президента тиск на поштову службу, щоб вплинути на виборчий процес. Відео