Гройсман пообіцяв Байдену продовжувати темпи реформ та боротися з корупцією

Джозеф Байден під час візиту в Україну у грудні 2015 року

А у розмові з президентом Порошенком, віце-президент Байден назвав призначення генпрокурора України «важливим першим кроком для проведення реформ у Генпрокуратурі».

Розмовляючи по телефону з президентом України Петром Порошенком, віце-президент США Джозеф Байден привітав призначення генерального прокурора України і назвав це «важливим першим кроком для проведення вкрай необхідних реформ у Генеральній прокуратурі України».

Про це йдеться у повідомленні Білого дому. Ім’я Юрія Луценка у повідомленні не згадується.

Джозеф Байден під час розмови «схвально відгукнувся про законодавчі зміни, які передбачають створення незалежного Департаменту генерального інспектора у Генпрокуратурі, що дозволить розслідувати справи проти чиновників режиму Януковича», - повідомляє Білий дім.

Віце-президент також повідомив президента Порошенка, що «США готові рухатися у напрямку підписання третього договору про кредитні гарантії на суму мільярд доларів, що допоможе продовжувати прогрес в українських реформах».

Веб-сайт президента України повідомляє, що сторони «домовились про підписання найближчим часом двосторонньої угоди про надання Україні третього траншу кредитних гарантій".

Віце-президент США провів також розмову із новопризначеним прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Адміністрація президента США повідомила, що прем’єр-міністр України «пообіцяв підтримувати темп реформ з акцентом на антикорупційних зусиллях та реформаторських зобов’язань України перед МВФ».

У повідомленні Білого дому зазначається, що в розмовах лідери засудили тривалу агресію російсько-сепаратистський сил проти України і підкреслили важливість прискорення прогресу у виконанні Мінських угод усіма сторонами.

За повідомленням Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату українського уряду, Гройсман прийняв запрошення Байдена відвідати США в червні.

«Прем'єр-міністр України прийняв запрошення віце-президента Джо Байдена здійснити візит до Сполучених Штатів Америки в червні цього року», - йдеться в повідомленні за підсумками телефонної розмови Гройсмана і Байдена.

Телефонна розмова віце-президента США Джозеф Байден з президентом та прем’єр-міністром України відбулася у п’ятницю 13 травня.

Дивіться також: Експерти вважають, що Захід правильно відповів Росії на агресію проти України

Your browser doesn’t support HTML5

Ось чому експерти вважають, що Захід добре відповів Росії на агресію проти України. Відео