Протестуючі в Єгипті відмовляються залишити площу Тагрір

全世界最高的妈祖巨神像在马祖

Учасники протестів в Єгипті залишаються на площі Тагрір в Каїрі після того, як вони провели там ніч у наметах. Наступного дня після відзначення першої річниці початку революції в країні, у результаті якої від влади було усунуто президента Госні Мубарака, на площі все ще залишаються тисячі людей.

У середу кілька продемократичних груп заявили, що вони продовжать сидячий страйк до п’ятниці, на яку запланована масова демонстрація.
Учасники протестів хочуть, аби військові правителі Єгипту, що прийшли на зміну уряду Мубарака, передали владу новому цивільному уряду.

Під тиском протестуючих, військовий уряд пішов на деякі поступки. З в`язниць було звільнено 2000 в’язнів, а у середу були частково зняті обмеження, пов`язані з введенням надзвичайного стану 30 років тому. Утім, військовий уряд наполягає, що вони далі боротимуться з порушниками порядку жорсткими методами.

Але найбільша ісламьска політична організація в Єгипті – «Брати мусульмани» – учасників протестів на площі Таграр не підтримують. Вони погоджуються з планом військового уряду, згідно з яким він передасть владу новообраному президенту після виборів, що пройдуть наприкінці червня.

«Брати-мусульмани» набрали найбільшу кількість голосів в результаті нещодавніх парламентських виборів. Вони мають найбільше представництво у нижній палаті парламенту, яка розпочала своє засідання цього тижня.