Безробіття у США дещо зменшується, але економіка втрачає також деяку кількість робочих місць

У місяці вересні американська економіка втратила 33 тисячі робочих місць, що віддзеркалює наслідки ураганів, які пройшли в Техасі, Флориді, Пуерто-Рико та в інших районах.

У звіті, що його п’ятницю оприлюднило Міністерство праці, сказано, що безробіття зменшилося до 4,2 відсотка, тобто досягло найнижчого рівня від 2001 року.

Економісти кажуть, що багато місць праці було втрачено у Флориді у сфері громадського харчування, в ресторанах і барах, де ураган спричинив збитки, перерви в енергопостачанні, а закриття аеропортів завдало удару багатьом підприємствам.

Це вперше за сім років, що американська економіка втратила місця праці. До вересня, протягом цього року, в економіці США кількість робочих місць збільшувалася пересічно на 170 тисяч робочих місць.

Голова глобального агентства з працевлаштування Randstad Ребекка Гендерсон заявила, що потреба відбудови в частинах Техасу, Флориди і Пуерто-Рико вже створює місця праці в секторі будівництва та в інших сферах. Вона висловила надію, що в найближчих місяцях побачить більше тимчасових місць праці.

Згідно з урядовими даними, у Сполучених Штатах 6,8 мільйона людей залишається без праці, тобто на понад 300 тисяч менше, ніж торік. Ще 5,1 мільйона хотіли б бути зайнятими повний робочий тиждень, але можуть знайти лише неповне влаштування.

Дивіться також: Унікальна історія про те, як мужність українців із Золочева врятувала життя майбутньому лауреату Нобелівської премії

Your browser doesn’t support HTML5

Як врятований українською родиною єврейський хлопчик став Нобелівським лауреатом. Відео