Законодавці США знову рішуче закликають адміністрацію Трампа не зволікати з допомогою Україні. Доповнено

Сенатор Роб Портман

Спрямувати гроші на оборонну допомогу Україні закликала адміністрацію США група підтримки України в американському Сенаті.

Група, що об'єднує впливових сенаторів від Демократичної та Республіканської партій, звернулась з листом до директора Служби управління та бюджету США Міка Малвені в якому закликала адміністрацію без затримок спрямувати військову допомогу Україні.

"Ця група давно підтримує збільшення військової спроможності і здатності України – молодої прозахідної та проамериканської демократії, яка з 2014 року перебуває під наростаючим військовим, політичним та економічним тиском Росії", - йдеться в листі сенаторів.

Законодавці наголошують: "Кошти виділені на Ініціативу з підтримки безпеки України є життєво важливими для довгострокової життєздатності українських збройних сил. Вони допомагають Україні розбудовувати незалежні військові спроможності та здібності необхідні для стримування напади Кремля на її територію, що тривають".

Дивіться також: Впливові конгресмени закликали адміністрацію Трампа надавати допомогу Україні без затримок

Реагуючи на лист законодавців, високопосадовець адміністрації США зауважив "Голосу Америки": "Як нещодавно заявив посол Болтон під час своєї подорожі до Європи, Сполучені Штати підтримують широку військову співпрацю з Україною, яка йде на благо обох країн".

Лист сенаторів став ще однією з великої кількості заяв американських законодавців, виданих після того, як видання Politico опублікувало повідомлення про можливі затримки з наданням передбаченої рішенням Конгресу оборонної допомоги Україні.

Серед підписантів листа сенатор-республіканець Роб Портман, співголова Групи підтримки України у Сенаті демократка Джин Шагін, республіканець Рон Джонсон та демократи Ричард Блументаль та Дік Дурбін.

"Це фінансування – ключове для довгострокової стабільності та незалежності України і має буде виділене негайно", - коментує лист сенатор Дурбін.

"Республіканці та демократи погоджуються, що допомога Україні – критично важлива для протистояння російській агресії. Незважаючи на двопартійну підтримку рішення, адміністрація Трампа затримує критично важливу військову допомогу і запрошує Росію повернутись до Великої сімки. Жорсткий до Росії? Гадаю, ні", - зауважує Блументаль.

Віце-президент США Майк Пенс, який перебуває із дводенним візитом у Варшаві, у понеділок завірив поляків у тому, що Вашингтон виконуватиме свої зобов’язання із захисту країни проти можливої російської агресії.

Перебуваючи у Польщі віце-президент США Майк Пенс наголосив на значній допомозі, яку США надають безпекці України. Він також закликав союзників збільшити допомогу Україні у протистоянні російській агресії.

"Це факт, що Сполучені Штати несли тягар, найбільше інвестуючи в безпеку України, і ми цим пишаємося. Але ми також віримо, що наші європейські партнери мають зробити крок уперед і збільшити свій внесок у допомогу України", - заявив віце-президент США.

Під час спільної прес-конференції із польським президентом Анджеєм Дудою, Пенс закликав союзників залишатися пильними щодо спроб російського втручання у вибори та працювати разом у напрямку енергетичної незалежності від Росії. Москва намагається розділити наш союз, зі своїми покладами нафти та газу, сказав Пенс, а Польща зайняла тверду позицію із просування енергетичної незалежності та безпеки.

Дивіться також: Пентагон вирішив продовжувати надання військової допомоги Україні - ЗМІ

Пентагон завершив аудит військової допомоги Україні, який запросив Білий дім, та дійшов висновку, що програма допомоги має продовжуватись, повідомив високопосадовець Міноборони США виданню Politico.

Дивіться також: ​Час-Тайм. Пенс закликав більше допомагати Україні

Your browser doesn’t support HTML5

Час-Тайм. Пенс закликав більше допомагати Україні