Україна отримає 117 тисяч доз вакцин від COVID-19 Pfizer/BioNTech в рамках ініціативи COVAX - Делегація ЄС в Україні

На фото: медпрацівниця у Франції тримує ампулу вакцини Pfizer/BioNTech

Україна отримає вакцину Pfizer/BioNTech в рамках підтримуваної ЄС ініціативи COVAX. Про це йдеться у повідомленні на сайті Делегації ЄС в Україні. Як повідомляється, рішення про виділення Україні 117 тисяч доз вакцин від COVID-19 виробництва компаній Pfizer/BioNTech в рамках механізму COVAX, який підтримується ЄС, було ухвалено сьогодні.

"Європейський Союз із гордістю підтримує зусилля COVAX із забезпечення наших партнерів вакциною, і Україна стала однією із перших таких країн», – зазначив Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні.

Напередодні, як повідомляє "Радіо Свобода", президент Європейської Комісії Урсула Фон Дер Ляєн після телефонної розмови із президентом України Володимиро Зеленським заявила, що ЄС хоче допомогти Україні боротися з COVID-19.

"Завжди добре поговорити з президентом України Володимиром Зеленським. ЄС хоче допомогти Україні боротися з COVID-19, зокрема, поки вакцини не будуть доступні через COVAX", – зазначила президентка Єврокомісії.

Делегація ЄС відзначає на своєму сайті, що Європейський Союз, спільно з іншими міжнародними партнерами України, працює над тим, аби підтримати запуск вакцинації в країні в лютому.

Відзначається, що уряд України бажає спершу розпочати вакцинацію серед груп населення, що перебувають у групі ризику.

Сайт Делегації ЄС повідомляє, що раніше Європейський Союз виділив Україні 190 млн євро допомоги в рамках боротьби з кризою, пов’язаною з COVID-19.

Як повідомляє сайт президента України, Володимир Зеленський у п'ятницю висловив подяку за ініціативу Європейського Союзу щодо створення механізму передачі вакцини країнам-партнерам.

При цьому, як відзначає сайт президента України, Володимир Зеленський відзначив, що вакцин, виділених у межах фонду COVAX, буде недостатньо для щеплення у 2021 році критично необхідної кількості населення. Як повідомляє сайт президента України, Урсула фон дер Ляєн наголосила, що протягом 2021 року і країни Європейського Союзу, і держави-сусіди отримають достатню кількість доз вакцини.

Дивіться також: Компанія “Дженерал Моторс” заявила, що до 2035 року перейде на продаж суто електромобілів

Your browser doesn’t support HTML5

Компанія “Дженерал Моторс” заявила, що до 2035 року перейде на продаж суто електромобілів. Відео