Українці загрожують Росії лише реформами - автор Закону Магнітського

Сенатор Бен Кардин

Впливовий американський сенатор і голова Гельсінської комісії та колишній віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Бенджамін Кардин виступив у Сенаті з заявою щодо вторгнення російських військ в Україну. Він, серед іншого, сказав:

«Вторгнення російських військ в Україну є одним з найсерйозніших порушень принципів ОБСЄ після підписання Гельсінського Заключного акта в 1975 році. Ці принципи лежать в основі Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Росія, як країна-учасник, погодилася дотримуватись цих принципів, у тому числі принципів територіальної цілісності держав, непорушності їх кордонів, відмови від погрози застосування сили, мирного врегулювання суперечок та інших.

З цього вторгнення, яке основане, як заявив секретар Керрі, на надуманих виправданнях. Росія знехтувала основними принципами ОБСЄ, не лише ОБСЄ, але Будапештського меморандуму з 1994 року, підписаного США, Великобританією, Росією та Україною, що дає гарантії безпеки для України, двостороннім договором Україна-Росія від 1997, і статутом ООН та іншими міжнародними угодами. Військове вторгнення Росії в Україну також є грубим порушенням механізмів довіри і безпеки Віденського документа, який стосується військових відносини та контролю над озброєннями.

Перед Білим домом мітингували на підтримку України. ФОТО

Російські офіційні особи не дають жодних реальних доказів обмеження прав етнічних росіян у Криму, де вони насправді становлять більшість і мають найбільший політичний вплив. Це права українців були порушені. Насправді, є неспростовні докази, що протести в деяких українських містах нині влаштовані росіянами…

Головний рабин Києва і віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу в понеділок звинуватив Росію в антисемітських провокаціях в Криму.

Путін звинувачує новий легітимний перехідний уряд України, якому менше двох тижнів, що він становить загрозу етнічним росіянам. Тим не менш, існує безліч достовірних повідомлень про зворотнє. Справді, хоча були демонстрації в деяких містах, не було жодного серйозного руху в переважно російськомовних східних і південних регіонах за приєднання до Росії.

Явна більшість українців хоче бачити свою країну об’єднаною, і вони не вітають втручання Росії. Всі українські релігійні групи виступають проти російської інтервенції і стоять на позиції територіальної цілісності та непорушності кордонів України, як, наприклад, меншинні групи, як кримські татари і цигани.


Your browser doesn’t support HTML5

Заяви Росії нічим не підкріплені - посланець США в ООН

Я стверджую, що реальна загроза з боку нового українського уряду полягає у тому що він хоче, щоб Україна впевнено рухалася в напрямку політичних та економічних реформ і в напрямку демократії, поваги до прав людини, верховенства права – подальше від неприборканої корупції попереднього режиму і такого виду автократичного правління, яке ми бачимо в сьогоднішній Росії.

Що стосується захисту російських інтересів у Криму, то росіяни не дали жодних доказів того, що Чорноморський флот Росії, який базується в кримському місті Севастополі, перебуває під будь-якого виду загрозою. Насправді, коли українці звернулися до росіян з мирними пропозиціями, вони були відкинуті.

Російська влада повинна відправити свої війська в казарми, а замість цього вдатися до дипломатії, а не сили або загрози сили. Дії Росії є загрозою також за межами України, вони загрожують дестабілізувати сусідні держави.

У Римі - протест проти російської інтервенції. ФОТО

Як голова Гельсінської комісії та колишній віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ, я із задоволенням бачу активну і широкомасштабну участь ОБСЄ в деескалації напруженості і сприяння миру і безпеці в Україні. ОБСЄ має інструменти для вирішення проблем у галузі безпеки на місцях в Криму, прав меншин і підготовки до демократичного переходу, щоб привести до вільних і справедливих виборів.

Як автор закону Магнітського, я вітаю санкції, які Білий дім оголосив сьогодні, в тому числі візові обмеження на посадових осіб та осіб , що загрожують суверенітету і територіальній цілісності, а також фінансові санкції проти тих, хто несе «відповідальність за дії, які підривають демократичні процеси або інститути в Україні».