Корупція міських чиновників розслідується у передмісті Лос-Анджелеса

Розслідування корупційної діяльності представників міської влади тривають у кількох містах-сателітах Лос-Анджелеса у Каліфорнії. Увагу правоохоронців привернув той факт, що мер невеличкого містечка Белл встановив собі річну зарплату майже у вісімсот тисяч доларів, а деякі його колеги – у понад чотириста тисяч доларів. При чому Белл – убоге передмістя Лос-Анджелеса, де проживають переважно люди з низьким рівнем прибутків. Сімнадцять відсотків його мешканців перебувають за межею бідності та щотижня вишукуються у довжелезну чергу, аби отримати харчову допомогу. Отже правоохоронці хочуть знати, що змусило мера міста «намалювати» собі майже мільйонну зарплату.

«Ми маємо справу з тим, коли сотні тисяч доларів бюджетних коштів перейшли у приватні руки за дуже підозрілих обставин», - каже Джеррі Браун, генеральний прокурор штату Каліфорнія.

Скандал вибухнув ще у липні цього року після публікації у газеті «Лос-Анджелес Таймс». Журналісти розвідали, що мер містечка Белл встановив собі зарплату у майже 800 тисяч – це у двічі більше, ніж заробляє президент країни Барак Обама. А шеф місцевої поліції отримує 457 тисяч доларів на рік. Дізнавшись про це, розлючені мешканці змусили адміністрацію міста подати у відставку. Але історія на цьому не завершилась. Також стало відомо, що у містечку Белл - найвищі податки на нерухомість в окрузі.

«Вони доводили мешканців міста до банкрутства. Люди не могли сплачувати податки. Ми платимо вдвічі більше, ніж багатії у Беверлі-Гілс», - обурюється діями влади Крістіна Гарсіа, місцевий громадський діяч.

Після скандалу в містечку Белл мешканці прилеглих населених пунктів також почали з більшою увагою стежити за діями місцевих чиновників та навіть відвідувати засідання місцевих рад. І тут також виявилися зловживання. Наразі слідство за звинуваченням у корупції ведеться у містах Вернон та Мейвуд. Домігшись відставки корупціонерів, мешканці на цьому зупинятися не збираються. Вони хочуть, аби їм повернули їхні гроші, а також скасували пожиттєві пенсії, які призначили собі місцеві чиновники. Так мер міста Белл забезпечив себе щорічною пенсією у 600 тисяч доларів, яка має йому виплачуватися до кінця його життя. Втім, керівники пенсійного фонду кажуть, що вони це так не залишать.