Герман Кейн здобуває все більше підтримки серед республіканського електорату

Герман Кейн здобуває все більше підтримки серед республіканського електорату

Всюди, де б не з’являвся Герман Кейн, він оточений прихильниками. Втім, більшість політичних аналітиків, вважають, що шансів стати кандидатом у президенти від Республіканської парті у Кейна небагато. Щоправда, сам Кейн у своєму успіху впевнений.

«Ті, хто висловлюють ці негативні думки – це ті ж самі великі знавці, які пророчили до цього моменту, що я так далеко не дійду», – каже Герман Кейн.

На сьогоднішній день кампанія зі збору коштів Кейна набагато відстає від зусиль його основних суперників - губернатора Техасу Ріка Перрі та колишнього губернатора Массачусетса Міта Ромні. Тим не менш, у так званих солом’яних виборах у Флориді, саме Кейн зайняв перше місце, набравши понад 37 відсотків голосів.

Кейн має намір реформувати податкову систему США, запровадивши програму 9-9-9, яка має встановити податок для корпорацій, фізичних осіб та податок з продажу на рівні у дев’ять відсотків. Економісти по-різному оцінюють цю реформу, втім сам Кейн каже, що вона зможе вивести країну з фінансової кризи. Менеджеру магазину Рене Каммінґз такий бізнес-підхід Кейна до урядування подобається.

«Сполучені Штати Америки рухаються у напрямку банкрутства, але якщо б нами управляли за правилами корпоративного бізнесу, це б принесло користь всім», – говорить вона.

Деякі виборці залишаються скептичними. Сімнадцятирічний Шон Такер голосуватиме наступного року вперше у житті.

«У нього нема ніякого досвіду у політиці. Він може просто піддатися корпоративному тиску, якщо вже не піддався», – вважає Такер.

У той час, як рейтинги Кейна тримаються на високому рівні, опоненти піддають гострій критиці його податкову реформу та відсутність досвіду у великій політиці. Якщо ж республіканці таки вирішать віддати йому право представляти їх на виборах, це стане черговим історичним моментом в американській політиці – за президентське крісло змагатимуться два чорношкірі кандидати.