Російські хакери атакували Newsweek після критичної статті про Трампа?

Американське видання Newsweek пов’язує хакерську атаку на їхній вебсайт із критичною статтею про Дональда Трампа.

Головний редактор журналу Джім Імпоко заявив: «Минулої ночі ми пережили те, що наш ІТ-директор називає «масовою DoS атакою». Вебсайт впав на кілька годин у той час, коли активно поширювалась кабельними новинами історія Курта Ейхенвальда про те, як компанія Дональда Трампа діяла нелегально, порушуючи торговельне ембарго США проти Куби».

«Як і в кожній DDoS атаці, там є багато IP-адрес, але в основному вони були з Росії. І хоча цей факт сам собою нічого не доводить, ми розслідуємо цю справу», - додав редактор.

Автор статті Курт Ейхенвальд також вказує на російський слід у кібератаці. На сторінці у Твіттері він пише: «Новини щодо хакерської атаки на Newsweek після статті про те, як Трамп порушив кубинське ембарго. Було задіяно дуже багато IP-адрес, головні з них - російські".

Здебільшого для DDoS-атак хакери використовують мережі чужих комп'ютерів чи підключених до Інтернету пристроїв із викраденими адресами, власники яких не знають, що їх використовують в кібератаках. Тож за IP-адресами важко робити конкретні висновки.

Між тим, в американській розвідці вважають, що Росія несе відповідальність за кібератаку на Національний комітет Демократичної партії, з метою, на думку експертів, допомогти кандидату від республіканців Дональду Трампу.

У статті Ейхенвальда в Newsweek йдеться, що готелі Трампа у 1998 році відправили посланця на Кубу з завданням розвідати потенційні перспективи бізнесу. Це суперечило американському торговельному ембарго щодо Куби. Хоча тодішній президент США Білл Клінтон розглядав можливість пом’якшення кубинського ембарго.

«Дякуємо, - іронізував у п’ятницю на Твіттері головний редактор журналу Newsweek. – Минулої ночі це була огидна DDoS атака. Напевно комусь не подобаються наші новини спорту».

Дивіться також: План Путіна - знищити Європу і побудувати нову імперію - американські політоглядачі

Your browser doesn’t support HTML5

План Путіна - знищити Європу і побудувати нову імперію - американські політоглядачі. Відео