Ющенко представить своє бачення нової Конституції

Найближчим часом Президент України Віктор Ющенко представить своє бачення нової Конституції України. Про це сьогодні заявили в Секретаріаті Президента. Водночас там спростовують заяви спікера Мороза про те, що референдум з приводу нової Конституції може відбутися одночасно з достроковими виборами.

Ідея нової Конституції нині популярна в усіх політичних таборах. Про неї говорили Юлія Тимошенко, Віктор Янукович та Віктор Ющенко. Останній має прдеставити своє бачення основного закону країни вже ближчим часом – заявив керінвик правової служби Секретаріату Ігор Пукшин. Він також підтвердив, що в Секретаріаті розглядають можливість затвердження нової Конституції, ініційованої Ющенком через всеукраїнський реферндум, в обхід парламенту. Водночас, це не станеться ближчим часом. За словами Пукшина, првоести референдум разом із парламентськими виборами просто нереально.

Також Пукшин заявив, що президент виграв у всіх позовах, що їх ініціював Кабінет Віктора Януковича щодо призначення губернаторів. Водночас це не означає, що вони можуть спати спокійно. Сам президент, перебуваючи в Угорщині, не виключив, що незабаром призначатиме нових люедй на посаду керманичів областей. Вочра було призначено двоє нових губренаторів – на Чернгівщині та Миколаївщині. Хто буде наступним – невідомо, але експерти пов’язують кадрові зміни не в останню чергу наближенням виборів. А оскільки виборча кампанія в Україні стартуватиме за три тижні, то нових кадрових лихоманок можна очікувати вже найближчим часом.