Перші дві вакцини від COVID-19 надійдуть в обіг вже до Різдва - уряд США

Поширення перших двох вакцин проти коронавірусу в США може початися вже до Різдва, заявив в понеділок міністр охорони здоров'я країни Алекс Азар після того, як компанія Moderna стала другим виробником вакцин, який може отримати дозвіл США на екстрене застосування.

Як розповів Азар в ефірі програми «This Morning» на каналі CBS, пізніше в понеділок вони з віце-президентом Майком Пенсом обговорять з губернаторами, які групи населення необхідно почати вакцинувати в першу чергу.

Як повідомляв Голос Америки, в неділю компанія Moderna оприлюднила перші результати третього етапу тестування свого прототипу вакцини, що охоплював 30 000 осіб.

Your browser doesn’t support HTML5

«Модерна» подає заявку до Адміністрації із контролю над харчами і ліками США на схвалення своєї вакцини. Відео

Прототип показав 94,1% ефективності у запобіганні появі симптомів коронавірусу і 100% ефективності у запобіганні складного перебігу захворювання, йдеться у прес-релізі компанії. Жоден з учасників випробування, в групі, яка отримала два щеплення експериментальною вакциною, не мав важкого перебігу хвороби, порівняно з 30 такими особами в групі, яка отримувала плацебо.

«Позитивні попередні результати підтверджують здатність нашої вакцини запобігати хворобі, яку викликає COVID-19 з ефективністю у 94,1% і, що важливо, здатність нашої вакцини запобігати складним випадком хвороби викликаної COVID-19»,- заявив керівник Moderna Стефан Бансел

Дивіться також: Розповіді медпрацівників лікарні у Каліфорнії, де лікують хворих на коронавірус. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Розповіді медпрацівників лікарні у Каліфорнії, де лікують хворих на коронавірус. Відео