Держдеп: США занепокоєні підтвердженням штрафів проти «Радіо Свобода» в Росії

Речник Держдепу Нед Прайс

Державний департамент висловив занепокоєння через утиски свободи преси в Росії, після того, як російський суд підтвердив введення штрафів проти «Радіо Свобода», запроваджених законом про «іноземних агентів».

З такою заявою виступив речник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу для преси у середу.

«Сполучені Штати глибоко занепокоєні зростанням репресивних дій з боку Росії, яка проводить утиски свободи вираження, включаючи дії проти представників ЗМІ», - наголосив Прайс.

«Зокрема нас непокоїть те, що сьогодні «Радіо Свободи» було відмовлено в апеляції несправедливих штрафів, введених в рамках російського репресивного законодавства щодо реєстрації іноземних агентів», - додав Прайс у заяві, яка прозвучала лише через кілька годин після того, як суд у Москві відхилив п‘ять апеляцій, які подала «Радіо Свобода» з метою оскарження штрафів.

Прайс наголосив, що «Радіо Свобода і так «значно обмежена в своїй спроможності здійснювати мовлення на російському телебаченні та радіо».

«Це неприйнятно і ми продовжимо підтримувати присутність незалежних міжнародних ЗМІ в Росії», - заявив посадовець.

Дивіться також: Що означають запроваджені ЄС та США спільні санкції щодо Росії через отруєння та ув’язнення Навального, якими можуть бути їх наслідки? Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Що означають запроваджені ЄС та США спільні санкції щодо Росії через отруєння та ув’язнення Навального, якими можуть бути їх наслідки? Відео