Більшість смертей від коронавірусу у США очікують у наступні декілька тижнів - брифінг у Білому домі

Президент США Дональд Трамп на брифінгу у Білому домі 31 березня 2020 року

Кількість померлих від COVID-19 у США може скласти від 100 000 до 240 000 вже у наступні два місяці, навіть за умови, що американці дотримуватимуться соціального дистанціювання. Про це на прес-брифінгу у Білому домі повідомили представники президентської робочої групи з подолання епідемії, пише Стів Герман для «Голосу Америки».

«Наступні два-три тижні стануть найбільш важкими для нашої країни», - заявив президент США Дональд Трамп під час брифінгу, що тривав дві години. Він також представив свою нову програму з дотримання соціального дистанціювання, і продовжив обмеження на пересування до 30 квітня. «Наша країна проходить раніше небачене випробування», - додав він.

«Я хочу, щоб кожен американець був готовий до важких днів, що настануть. На нас очікують пара важких тижнів», - наголосив президент.

«Маємо передбачати таку цифру, але ми не повинні вважати, що цього не можна уникнути», - заявив директор Національного інституту алергій та інфекційних захворювань д-р Ентоні Фаучі про прогнозовані більше 100 000 фатальних випадків.

«Немає чудодійної вакцини, чи терапії. Йдеться лише про поведінку», - додала д-р Дебра Брікс.

На ранок 1 квітня у США зафіксовано більше 188 000 випадків зараження на COVID-19 та більше 4 000 смертей.

Дивіться також: Як ліки від малярії працюють проти коронавірусу та які ще медичні препарати випробовують сьогодні? Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Як ліки від малярії працюють проти коронавірусу та які ще медичні препарати випробовують сьогодні? Відео