Помпео: США та ЄС можуть запровадити санкції проти відповідальних за порушення прав людини в Білорусі

Держсекретар США Майк Помпео під час спілкування з пресою в середу у Вашингтоні

США тісно координують з Європейським Союзом можливе запровадження санкцій через ситуацію в Білорусі, заявив держсекретар США Майк Помпео під час спілкування з пресою e середу.

«У тісній координації з нашими трансатлантичними партнерами ми разом розглядаємо можливість запровадження значних цілеспрямованих санкцій проти будь-кого, відповідального за порушення прав людини», - заявив головний дипломат США.

Ми вимагаємо припинення насильства проти них [протестувальників] і звільнення всіх несправедливо затриманих, включно з американським громадянином
Майк Помпео

Помпео закликав владу Білорусі негайно припинити насильницькі дії з придушення протестів, що відбуваються у країні після виборів 9 серпня, на яких влада оголосила про перемогу чинного президента Олександра Лукашенка. Протестувальники вважають офіційні результати виборів підтасованими.

«Ми вимагаємо припинення насильства проти них [протестувальників] і звільнення всіх несправедливо затриманих, включно з американським громадянином», - сказав Помпео.

Під час прес-конференції Помпео наголосив на нещодавньому візиті до регіону свого заступника Сівтена Біґена і підкреслив, що «народ Білорусі заслуговує на право обирати власних лідерів».

Дивіться також: Події у Білорусі - це не змагання між Росією і США, - заступник державного секретаря США

ЄС розглядає можливість запровадження санкцій проти 10-15 посадовців Білорусі. Про це під час конференції в аналітичному центрі «Фонд Маршалла» повідомив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, пише Reuters.

«Наскільки мені відомо, ЄС ... думає над 10-15 іменами», - наводить агенція слова Кента.

Дивіться також: Що робить сьогодні білоруська опозиція, та що очікує від західних країн та Росії? Ексклюзивне інтерв’ю Світлани Тихановської. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Що робить сьогодні білоруська опозиція, та що очікує від західних країн та Росії? Ексклюзивне інтерв’ю Світлани Тихановської. Відео