США сподіваються на ретельне розслідування смерті Шишова - заява посольства

Віталій Шишов, фото надане білоруським правозахисним центром «Весна»

Смерть білоруського активіста Віталія Шишова сталася на тлі «неприйнятної розправи» над з громадянським суспільством з боку білоруського режиму. Про це йдеться в заяві Посольства США в Україні, розміщеній в соцмережах.

Шишова, очільника правозахисної організації «Білоруськй дім в Україні», знайшли повішеним у парку поблизу його місця проживання в Києві, повідомили в поліції. Правоохоронці заявили, що перевірятимуть всі версії, включно з убивством, замаскованим під суїцид.

Your browser doesn’t support HTML5

США висловили сподівання, що українська влада проведе повне, ретельне розслідування та встановить обставини смерті Віталія Шишова. Відео

Американське дипломатичне відомство висловило сподівання на «повне та ретельне розслідування українською владою і встановлення причин та обставин» справи.

«Сполучені Штати глибоко засмучені смертю білоруського активіста Віталія Шишова у Києві, і ми висловлюємо глибокі співчуття його близьким», - йдеться в заяві.

Лідерка білоруської опозції Світлана Тихановська подякувала українській владі за початок розслідування.

Вона висловила занепокоєння через те, що «навіть ті, хто полишив територію Білорусі, не можуть відчувати себе у безпеці».

Дивіться також: Студія Вашингтон. Неймовірна історія порятунку Дмитрика Свічинського

Your browser doesn’t support HTML5

Студія Вашингтон. Неймовірна історія порятунку Дмитрика Свічинського