Пентагон оприлюднив відео перехоплення літаком РФ американського дрона над Чорним морем

Відеокадр з відео оприлюдненого 16 березня 2023 року, показує, як російський Су-27 наближається ззаду до дрона MQ-9 і починає скидати паливо над Чорним морем, заявили в Пентагоні

Командування сил США в Європі оприлюднило відео перехоплення російським літаком Су-27 американського дрона MQ-9 Reaper, що відбулось над Чорним морем у вівторок.

За повідомленням Пентагону, перехоплення тривало 30-40 хвилин. На відео видно, як російські літаки скидають пальне, щоб наблизитись до дрона США і перехопити його. В певний момент відео з камери, встановленої на дроні, переривається на час зіткнення з літаком, кажуть в Пентагоні.

Коли відео поновлюється, видно, що гвинт дрона погнуто.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

США звинуватили Росію у "небезпечному і безвідповідальному" перехопленні. Держдеп заявив послу Росії в США про "безвідповідальні" дії російських льотчиків в цьому інциденті. Росія відкидає звинувачення.

Напередодні міністр оборони США Ллойд Остін обговорив телефоном інцидент з російським міністром оборони Сергієм Шойгу. Остін нагадав російській стороні зобов’язання керувати своїми військовими літаками “безпечно та професійно”.

Про це сьогодні Ллойд Остін сказав на брифінгу під час засідання у форматі “Рамштайн”.

“Я щойно провів телефонну розмову з моїм російським колегою міністром Шойгу. Як я неодноразово говорив, важливо, щоб великі держави слугували моделями прозорості та комунікації. А Сполучені Штати продовжать літати та діяти скрізь, де це дозволено міжнародним правом", - заявив очільник Пентагону.

"Ми знаємо, що перехоплення було навмисним, – додав голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі. Ми знаємо, що агресивна поведінка була навмисною. Ми також знаємо, що це непрофесійно і дуже небезпечно".