Білий дім: адміністрація Трампа не мала плану розподілу вакцин від коронавірусу

Адміністрація Трампа не розробила план розподілу вакцини від коронавірусу. Про це заявив у неділю голова апарату президента Джо Байдена Рон Клейн.

«Протоколу розподілу вакцини, особливо за межами будинків для людей літнього віку і лікарень, в громадах, не існувало, коли ми прийшли в Білий дім», - заявив Клейн, виступаючи в програмі «Зустріч з пресою» на каналі NBC.

Президент Джо Байден минулого тижня підписав серію указів, присвячених, зокрема, розподілу вакцин.

Байден планує у співпраці з владою штатів і муніципалітетів створити центри вакцинації в конференц-центрах, на стадіонах і в спортивних залах. Нова адміністрація також має намір залучити до роботи тисячі медпрацівників федеральних відомств, військових медиків і аптечні мережі, щоб прискорити темпи вакцинації.

Адміністрація Трампа планувала вакцинувати 20 мільйонів американців до кінця 2020 року, але темпи виявилися значно нижчими.

«Ми побачили це по всій країні, коли були доставлені мільйони доз, але тільки близько половини з них були використані, - заявив Клейн. - Так що процес реального введення вакцин - це важкий процес. Тут ми, як країна, відстаємо. На цьому ми в адміністрації Байдена і зосередилися - на прискоренні темпів».