Мінська група ОБСЄ заявила про “продовження насильства” в Нагірному Карабасі, всупереч домовленості про припинення вогню

Your browser doesn’t support HTML5

Мінська група ОБСЄ закликала президентів Вірменії та Азербайджану “вжити негайних заходів, щоб виконати свої зобов'язання, згідно заяви від 10 жовтня у Москві”, і запобігти катастрофічним наслідкам для регіону.

Група, очолювана Ендрю Шофером (США), Стефаном Вісконті (Франція) та Ігорем Поповим (Росія), "з тривогою відзначає продовження насильства в нагірно-карабаському конфлікті”.

У суботу, 10 жовтня, представники Азербайджану та Вірменії на переговорах у Москві погодилися тимчасово припинити вогонь у конфлікті довкола Нагірного Карабаху. Втім сторони продовжували звинувачувати одна одну в порушенні мирного режиму.

До виконання своїх зобов'язань за домовленістю про оголошення гуманітарного припинення вогню закликав Вірменію і Азербайджан у вівторок, 13 жовтня, Державний секретар США Майк Помпео:

“США закликають Азербайджан та Вірменію виконати їхні зобовязання щодо припинення вогню, як домовились, і припинити цілитись на цивільні райони, такі як Гянджа та Степанакерт. Ми висловлюємо жаль з приводу загибелі людських життів і залишаємось відданими мирному врегулюванню”, - заявив Помпео на своїй Твіттер-сторінці.

Мінська група ОБСЄ закликали негайно запровадити режим припинення вогню, щоб дозволити обом сторонам забрати тіла загиблих, а також забрати військовополонених та затриманих.

“Жертви серед цивільного населення неприпустимі за будь-яких обставин”, - наголошують співголови групи.

Дивіться також: Як створити умови для карантину у повній ізоляції у 21-му сторіччі

Your browser doesn’t support HTML5

Як створити умови для карантину у повній ізоляції у 21-му сторіччі. Відео