Діаспора просить ЄС та США не судити про Україну за діями Януковича

Your browser doesn’t support HTML5

Діаспора просить ЄС не дивитись на Януковича

Позбавлення захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка депутатського мандату віддаляє Україну від Європи. Таку думку у інтерв'ю Голосу Америки висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

Як відомо, вищий Адміністративний суд України у середу позбавив депутатських повноважень Народного депутата «Батьківщини», захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

Позивач, голова Верховної Ради Володимир Рибак, звинуватив Власенка у сумісництві депутатської діяльності із адвокатською. Судді не взяли до уваги висновок Генеральної прокуратури, де вказується, що Власенко не є адвокатом Тимошенко, а залучений до участі у цій кримінальній справі як спеціаліст із права та народний депутат.

Державний департамент США вже закликав владу в Україні «поважати волю українських виборців, висловлену в жовтні на парламентських виборах», припинити «політично мотивоване переслідування лідерів опозиції та виконувати міжнародні зобов’язання щодо верховенства права та демократії».

У зустрічній заяві, МЗС України закликало міжнародних партнерів, цитую "утримуватися від необґрунтованих закидів на адресу влади України" - кінець цитати. Натомість, офіційний Київ сподівється на "дієву підтримку зусиль із зміцнення засад верховенства права, здійснення комплексного реформування судової системи в Україні, а також реалізації курсу на європейську інтеграцію", говориться в заяві МЗС.