Спеціальні потреби

У понеділок зранку Радбез ООН розгляне ситуацію довкола Азова


У понеділок об 11 ранку за місцевим часом Нью-Йорка (18 за Києвом) Рада Безпеки ООН збереться на екстренне засідання щодо ситуації довкола атаки російський кораблів українського флоту в Керченській протоці.

Про це повідомила представниця США в ООН Ніккі Гейлі.

Про скликання цього термінового засідання раніше 25 листопада звернулася Україна з формулюванням «у зв’язку з воєнною агресією Росії в Чорному і Азовському морях».

Після того із заявою про скликання цього ж засідання виступив і представник Росії при ООН. Дмитро Полянський заявив, що причина - «небезпечний розвиток ситуації в Азовському морі і подальші події». За його словами, відкрите засідання Ради безпеки має відбутися за пунктом порядку денного «Підтримання міжнародного миру і безпеки».

Гейлі також зробила ретвіт повідомлення американського журналіста Нолана Петерсона, який працює в Україні.

"Це найнебезпечніший момент, який я бачив в Україні за останні роки. Цієї ночі війна, яку американці можуть лише уявити завдяки Голівуду, на тонкому лезі, погрожуючи стати реальною. Сьогодні в Україні ми лягаємо спати, не знаючи, що принесе завтра", - пише Петерсон.

Дивіться також: Ексклюзивне інтерв’ю з Куртом Волкером – про санкції, Суркова та Азовське море. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG