Спеціальні потреби

Залужний і Міллі зустрілись у Польщі, "обмінялися точками зору та оцінками"


Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Фото: REUTERS/Yves Herman, Офіс президента України/REUTERS
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Фото: REUTERS/Yves Herman, Офіс президента України/REUTERS

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вперше особисто зустрілись у південно-східній Польщі.

Командувачі "обговорили неспровоковане і триваюче вторгнення Росії в Україну та обмінялися точками зору та оцінками", - повідомляє Міноборони США.

Генерал Міллі "підтвердив непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України".

"Подякував генералу Міллі за непохитну підтримку і допомогу, надану Сполученими Штатами та союзниками Україні, - повідомив про зустріч Залужний. - Окреслив нагальні потреби Збройних Сил України, задоволення яких прискорить нашу Перемогу".

Раніше "Голос Америки" повідомляв, що Міллі відвідав українських військових, які вже розпочали тренування на американській техніці у Німеччині. Він приїхав до Європи перед зустріччю контактної групи з питань оборони України, яку він проведе з міністром оборони США Ллойдом Остіном на авіабазі "Рамштайн" цього тижня.

Генерал зауважив, що навіть якщо Україна наголошує на своєму бажанні мати танки та іншу броньовану техніку, її головною потребою є посилення протиповітряної оборони. Серед іншого, на військовій базі генерал Міллі спостерігав за навчаннями українців із БМП Bradley, наданими Штатами на початку цього місяця.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG