Спеціальні потреби

Через коронавірус в Японії закривають школи, а Саудівська Аравія призупинила паломництва


Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе

Прем'єр-міністр Японії Синзо Абе вказав припинити роботу шкіл приблизно на місяць через поширення коронавірусу Covid-19. Кількість випадків коронавірусу в країні досягла 907, повідомляє японська влада 27 лютого, з них 705 випадків зареєстровано серед пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess.

Через повідомлення про поширення коронавірусу, розглядається можливість скасувати Олімпійські ігри в Токіо. Остаточне рішення щодо Олімпійських ігро ще не прийняте, заявив пресі Майкл Раян, виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій. Він додав: "Ми надзвичайно тісно співпрацюємо з Міжнародним олімпійським комітетом та організаторами Токіо 2020 з оцінки ризиків та консультування з управління ризиками".

Він зауважив, що йдеться не лише про олімпійські ігри, але і про інші масові зібрання.

Саудівська Аравія вдалась до безпрецедентних заходів і тимчасово зупинила паломництва -за кордону до ісламських святинь - Мекки та Медіни.

Загалом близькосхідні країни намагаються обмежити поширення Covid-19. В регіоні зареєстровано більше 300 випадків зараження, більшість з яких - в Ірані. Щоб зменшити поширення вірусу в Ірані скасували п'ятничні молитви. В Іраку закрили школи та державні установи.

Наразі у світі встановлено більше 80 000 випадків зараження коронавірусом.

Дивіться також: Як коронавірус поширюється світом завдяки авіасполученню? Відео

Як коронавірус поширюється світом завдяки авіасполученню? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG