Спеціальні потреби

Есмінець Росії ледь не зіткнувся з крейсером США: Американські ВМС оприлюднили відео


Крейсер США USS Chancellorsville
Крейсер США USS Chancellorsville

ВМС США повідомили, що російський есмінець ледь не зіткнувся з американським крейсером, озброєним керованими ракетами. У США назвали поведінку російського корабля "небезпечною та непрофесійною".

"Діючи в Філіппінському морі, російський есмінець Удалой 572 здійснив небезпечний маневр проти крейсера США USS Chancellorsville", - заявив речник Шостого флоту США Клейтон Досс 7 червня.

"В той час, як на USS Chancellorsville проводилась посадка гелікоптера, і корабель рухався стабільним курсом з постійною швидкістю, російський корабель DD572 провів маневр, рухаючись ззаду праворуч від Chancellorsville, прискорився і зблизився на небезпечну відстань 50 -100 футів (15-30 метрів). Ця небезпечна дія змусила USS Chancellorsville перевести всі двигуни на повний задній хід і провести маневр, щоб уникнути зіткнення", - йдеться в заяві ВМС США.

Студія Вашингтон. Військові кораблі США та Росії ледь не зіткнулися
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

Досс також назвав "пропагандою" заяву російської сторони про те що Chancellorsville "неочікувано змінив курс", пише Reuters.

Лише три дні тому, Шостий флот США заявляв, що російський літак Су-35 здійснив небезпечний маневр проти американського корабля над Середземним морем.

Дивіться також: ​75-та річниця Нормандської операції. Відео

75-та річниця Нормадської операції. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG