Спеціальні потреби

Прокурори США: докази свідчать, що учасники штурму Капітолію мали намір «захопити та вбити» обраних посадовців


Учасники заворушень, які пішли штурмом на будівлю американського парламенту, Капітолію, 6 січня мали намір «захопити та вбити обраних посадовців уряду США». Такі звинувачення висунули федеральні прокурори, згідно з судовими документами, поданими в четвер у справі Джейкоба Чензлі, одного із учасників протесту.

«Потужні докази, включно зі словами та вчинками самого Чензлі в Капітолії, свідчать, що наміром тих, хто штурмував Капітолій було захопити та вбити обраних посадовців уряду Сполучених Штатів», - цитують ЗМІ судові документи.

Слухання у справі Чензлі, фото якого в з протесту стали одним із найвідоміших, відбудуться у п‘ятницю у суді міста Фінікс в Аризоні. На протесті Чензлі був у хутряному капелюсі з рогами. Чензлі, відомого також як «шаман QAnon», звинувачують у перешкоджанні поліції, перериванні процедур, незаконному проникненні до Капітолію та приміщень з обмеженим доступом.

Слухання стосуватимуться досудового затримання Чензлі. Прокурори мають намір вимагати затримати Чензлі, вказуючи, зокрема на його заяви про намір повернутись до Вашингтона на інавгурацію.

Після подій у Вашингтоні було заарештовано кілька десятків учасників заворушень.

Дивіться також: Білий дім оприлюднив нове відео президента із закликом до примирення. Відео

Білий дім оприлюднив нове відео президента із закликом до примирення. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG