Спеціальні потреби

Президент Ємену підписав угоду про передачу влади


Єменці протестують проти того, що Алі Абдулла Салех не буде покараний
Єменці протестують проти того, що Алі Абдулла Салех не буде покараний

Президент Ємену Алі Абдулла Салех прибув до столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді, де підписав спонсорований Радою співробітництва арабських держав Перської затоки план про передачу влади своєму заступникові. Це дозволяє сформувати уряд національної єдності, який покладе край 33-річному правлінню Салеха.

Президент Ємену обіцяв підписати такий план кілька разів цього року, але за кожним разом в останній хвилині відмовлявся це зробити.

Після підписання документа Салех заявив, що його уряд вітає партнерство, за його словами, «братами в опозиції», для відбудови Ємену.

Представник Організації Об’єднаних Націй у Ємені Джамаль бін Омар заявив, що Салех та опозиція погодились у принципі на ініціативу Ради співробітництва арабських держав Перської затоки у вівторок.

Згідно з планом, Салех затримає за собою почесне звання президента, тоді як Гаді очолить уряд національної єдності до часу проведення дострокових виборів, які відбудуться через кілька місяців.

У середу вранці в Ємені продовжувались протести проти Салеха. Їх учасники не погоджувались з тим, що положення у плані Ради співробітництва арабських країн Перської затоки гарантує, що Салех не нестиме судової відповідальності.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG