Спеціальні потреби

У Ємені вбито пов’язаного з аль-Кайдою радикального ісламіста


Анвар аль-Авлакі
Анвар аль-Авлакі

У Ємені, внаслідок авіаудару авіації США ліквідовано розшукуваного Сполученими Штатами та Ємином радикального проповідника єменського походження Анвара аль-Авлакі.

У повідомленнях західних ЗМІ, з посиланням на американських чиновників, зазначається, що Авлакі, якого пов’язують з базованими в Ємені силами аль-Кайди, було вбито разом з кількома іншими підозрюваними ісламістами. Атака була скоординованою ЦРУ та очоленою Командуванням спільних спецоперацій США. Підрозділ цього загону був відповідальним за травневу операцію, в якій було ліквідовано Осаму бін Ладена.

Народженого у США Авлакі було вбито у п’ятницю вранці внаслідок авіаудару ВПС США по автоколоні аль-Кайди, яка просувалася східним районом Ємену.

Авлакі розшукували як США, так і Ємен, за його ймовірну роль у терористичних атаках, включно зі спробою підірвати американський авіалайнер у 2009 році. Загально вважається, що Авлакі також був радником Нідала Гасана, якого звинувачують у стрілянині на американській військовій базі в Техасі, внаслідок якої загинуло 13 людей..

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG