Спеціальні потреби

Опозиція в Ємені створила «національну раду»


Президент Ємену Алі Абдулла Салех під час телевізійної промови із Саудівської Аравії
Президент Ємену Алі Абдулла Салех під час телевізійної промови із Саудівської Аравії

Єменські антиурядові активісти мали зустріч у столиці країни Сані, щоб обрати «національну раду», яка б вивчила способи перебрати владу від президента Алі Абдулли Салеха.

Зустріч відбулася в середу, наступного дня після того, як Салех повідомив, що незабаром він повернеться із Саудівської Аравії на батьківщину.

Французьке агентство новин повідомило, що різні опозиційні угруповання, що взяли участь в зустрічі, обрали раду із 143 членів, яка, за словами активістів, очолюватиме «революцію».

Антиурядові демонстранти від січня беруть участь у вуличних протестах, закликаючи до відставки президента Салеха. Однак у виголошеній у вівторок промові Салех охарактеризував опонентів як політичних радикалів, що хочуть вести країну до минулого. Він також сказав, що його промова була зверненням до прихильників уряду, які зустрілися в Сані, щоб продемонструвати підтримку своєму президенту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG