Спеціальні потреби

Президент Ємену закликає до політичного діалогу


Єменські жінки вимагають відставки президента Алі Абдулли Салеха
Єменські жінки вимагають відставки президента Алі Абдулли Салеха

Президент Ємену Алі Абдулла Салех відзначив 33-річчя свого приходу до влади закликом до «мирного діалогу», щоб покласти край політичному неспокою в країні.

Він зробив це в редакційній статті, яку в понеділок помістило кілька урядових газет. Салех прийшов до влади у 1978 році. Президент видужує в Саудівській Аравії від ран і опіків, отриманих у результаті атаки на його президентську резиденцію.

Салех відмовився залишити посаду, незважаючи на міжнародний тиск і кількамісячні мітинги опозиції, учасники яких вимагають його відставки.

У редакційній статті президент знову закликав до політичного діалогу, але, як і раніше, не входив у деталі.

Опозиційні угруповання відкидають його пропозиції після того, як він не виконав передумов щодо плану передачі влади, який висунули країни регіону Перської затоки і який мав підтримку західних держав.

Салех не подав дати, коли він повернеться до Ємену. За його відсутності урядом керує віце-президент Абед Раббо Мансур Гаді.

Тимчасом єменські війська, підтримувані сотнями озброєних членів племен, продовжують наступальну операцію на південне місто Зинджибар, захоплене силами ісламських екстремістів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG