Спеціальні потреби

Єменська опозиція веде переговори про передачу влади


Єменська опозиція не припиняє протестів
Єменська опозиція не припиняє протестів

Представники політичної опозиції в Ємені мали переговори з виконуючим обов’язки лідера країни в намаганнях усунути з посади президента Алі Абдулли Салеха, який перебуває в Саудівській Аравії, де лікується від ран, одержаних у результаті ракетної атаки.

Інформаційне агентство Ассошіейтед Пресс повідомило, що віце-президент Абд аль-Раб Мансур аль-Хаді і лідери опозиції мали зустріч у понеділок і опрацювали рамки дискусій про передачу влади.

Президент Салех видужує в Саудівській Аравії після того, як у результаті вибуху в президентській резиденції на початку червня отримав серйозні опіки. Під час його відсутності антиурядові активісти відновили заклики до започаткування процесу створення тимчасової урядової ради. Опоненти закликають Салеха негайно подати у відставку.

Мирні переговори зайшли в глухий кут, а президент Салех відкинув кілька пропозицій з боку країн регіону Перської затоки для виходу з політичної кризи.

З інших подій… Офіційні особи в Ємені кажуть, що в результаті повітряних рейдів проти ісламських екстремістів на півдні країни загинуло троє людей. У понеділок офіційні особи повідомили, що літаки атакували місто Аб’ян, яке перебуває під контролем екстремістів, пов’язаних з аль-Кайдою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG