Спеціальні потреби

У Ємені вбито трьох прихильників ватажка опозиційного племені


Вірні шейху Садіку аль-Ахмару бойовики охороняють його резиденцію у Сані
Вірні шейху Садіку аль-Ахмару бойовики охороняють його резиденцію у Сані

За повідомленнями опозиціонерів у Ємені, урядові снайпери у столиці Сана застрелили трьох прихильників впливового племінного ватажка шейха Садіка аль-Ахмара.

Стрілянина сталася у понеділок через день після того, як віце-президент Абд аль-Раб Мансур Хаді наказав своїм силам залишити контрольовані опозицією дільниці Сани. Втім, аль-Ахмар почав евакуацію своїх бойовиків з урядових будівель і закликав до припинення вогню.

Протягом останніх двох тижнів, внаслідок сутичок у Сані загинули десятки людей.

Президент Алі Абдалла Салех формально передав владу Хаді перед відбуттям до Саудівської Аравії, де він проходить лікування після операції для видалення осколок з його грудей.

Салеха було поранено у п’ятницю внаслідок ракетного обстрілу його президентського палацу. Як гадається, він перебуватиме у Саудівській Аравії два тижні. Представники правлячої в Ємені партії твердять, що Салех повернеться на батьківщину. Проте аналітики кажуть, що неясно чи його саудівські господарі дозволять йому повернутися додому, і знову керувати Єменом.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG