Спеціальні потреби

Єменські сили застрелили 20 протестувальників


Поранений протестувальник під час заворушень у Таїзі
Поранений протестувальник під час заворушень у Таїзі

Очевидці в Ємені повідомили, що в південному місті Таїз сили безпеки відкрили вогонь у натовп опозиційних демонстрантів, вбиваючи щонайменше 20 із них. Очевидці кажуть, що в понеділок сили президента Алі Абдулли Салеха провели атаку на табір опозиції. Урядові сили продовжували заходи проти тих, хто закликає до відставки Салеха.

У неділю в Таїзі кілька демонстрантів загинуло і десятки були поранені, коли сили безпеки і озброєні особи в цивільному одязі обстріляли мітинг опозиції.

Тимчасом представник опозиції заявив у понеділок, що четверо солдатів і семеро інших осіб отримали поранення під час атаки неподалік третього за величиною міста Ємені – Зінджибар, яке є адміністративним центром провінції Аб’ян. Поки що невідомо, хто відповідальний за атаку.

Мешканці міста кажуть, що в понеділок єменські літаки здійснили рейди проти ісламських екстремістів. Сотні екстремістів встановили суворий контроль над містом тоді, які генерали-інакодумці звинуватили Салеха в тому, що він віддав провінцію Аб’ян під контроль «терористів».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG