Спеціальні потреби

Президент Ємену попереджає про можливість громадянської війни


Президент Ємену Алі Абдалла Салех
Президент Ємену Алі Абдалла Салех

Президент Ємену Алі Абдалла Салех попередив військових лідерів про те, що будь-яка спроба вчинити державний переворот призведе до громадянської війни в країні. Він зробив таке попередження після того як низка чільних командирів перейшла на бік демонстрантів.

У переданій по все-національному телебаченні промові Салех зазначив, що будь-який поділ у військових лавах матиме негативний вплив на цілий регіон.

Серед військових лідерів, які у понеділок перейшли на бік опозиції, був головнокомануючий збройними силами Ємену генерал-майор Мохсен аль-Ахмар. Ахмар заявив, що «підтримуватиме мирну революцію», після того як він розгорнув військовослужбовців для захисту демонстрантів, які закликають до відставки президента.

Низка урядовців, племінних ватажків та дипломатів приєдналася до опозиції після того як озброєні нападники, вірні президенту, відкрили вогонь по групі демонстрантів у п’ятницю, вбиваючи 52 людей.

У суботу Салех звільнив свій кабінет, запобігаючи цим плановану масову відставку міністрів.

Салех, яке керує Єменом протягом 32 років, запропонував провести діалог з опозицією у справі нової конституції і пообіцяв відійти від влади після закінчення його президентського терміну у 2013 році. Активісти відкинули ці пропозиції і планують продовжувати демонстрації до часу його усунення.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG