Спеціальні потреби

Явлінському відмовили в участі в президентських виборах


Явлінському відмовили в участі в президентських виборах
Явлінському відмовили в участі в президентських виборах

ЦВК заявила, що чверть підписів на підтримку політика – не дійсні.

Російська влада відмовила опозиційному політику Григорію Явлінському в участі в президентських виборах. Причиною відмови у реєстрації було названо помилки в наданих Явлінським реєстраційних формах.

ЦВК повідомила у п’ятницю, що чверть зібраних на підтримку кандидатури Явлінського підписів є не дійсними.

Таким способом прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна позбавлено ймовірного конкурента на майбутніх президентських виборах.

У понеділок Явлінський попередив, що відмова у реєстрації обурить тисячі його прихильників, які, на його думку, зіграли помітну роль у багатотисячних мітингах у Москві та Петербурзі з вимогами перегляду результатів останніх парламентських виборів у Росії.

59-річний економіст Явлінський мав зібрати 2 мільйони підписів для участі у виборах президента Росії. Настільки високий поріг обумовлений тим, що партія Явлінського «Яблуко» не пройшла до Думи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG