Спеціальні потреби

Янукович виступив на саміті ‘Цілі розвитку тисячоліття’


Напередодні відкриття сесії Генеральної Асамблеї ООН, у Нью-Йорку завершився триденний саміт ООН «Цілі розвитку тисячоліття». На ньому зібралися лідери країн світу, аби обговорити, як досягти цілей, що включають боротьбу з бідністю, голодом та забезпечення найбільш незаможних прошарків населення освітою та медициною. Третій день саміту був присвяченій проблемі соціального захисту найбільш вразливих громад та людей у світі. Саме вони, кажуть в ООН, найбільше потерпають від природних лих, економічного спаду та політичної нестабільності. В цей день у приміщенні ООН виступали лідери різних країн - як найбагатших, так і тих, що страждають від бідності та конфліктів. Першим зі своєю доповіддю виступив президент України Віктор Янукович. Він повідомив світову громадськість, що програма реформ та діяльності його уряду тісно пов’язана з реалізацією «Цілей розвитку Тисячоліття». Також вона ставить за мету, серед іншого - забезпечити високі стандарти захисту найбільш вразливих груп українського суспільства.

«Пріоритетами цієї політики стали: забезпечення добробуту населення; подолання бідності; досягнення високих стандартів охорони здоров’я; боротьба з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом; гарантування доступності та якості освіти; екологічна безпека; гендерна рівність. За низкою цілей Україною було встановлено національні завдання, що були вищими за загальносвітові», - зазначив президент України», - зазначив президент України.

Віктор Янукович прозвітувався, що найбільші досягнення України у реалізації Цілей - скорочення частки населення, що живе за межею бідності, зменшення дитячої смертності та покращення здоров’я матерів. Серед викликів - досягнення гендерної рівності, охорона навколишнього середовища та боротьба з ВІЛ/СНІДом. Також він наголосив, що минулого року Україна вперше стала донором Всесвітньої продовольчої програми ООН, таким чином долучившись до боротьби з голодом на планеті.

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG