Спеціальні потреби

Янукович переконував учасників Генасамблеї ООН у європейському виборі України


Янукович переконував у європейському виборі
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Янукович переконував у європейському виборі

У рамках візиту до Нью-Йорку, як повідомляє адміністрація президента, Янукович коротко зустрівся з презиентом США Бараком Обамою. У ширшому форматі президент України провів переговори з керівниками європейських структур - головою Європейської комісії та президентом Європейської ради.

Під час прес-конференції за результатами зустрічі з Жозе Мануелем Баррозу, Віктор Янукович дав зрозуміти, що доля ув’язненої прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко буде вирішена до 21-го жовтня. Саме в цей день зустрічається моніторингова місія ЄС:

Янукович пообіцяв виконати ВСІ вимоги ЄС
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00
«Відоме питання Тимошенко, на що я неодгоразово давав відповіді. Зараз працює місія. Вона дуже важлива».

Янукович ще раз завірив про відданість України шляху інтеграції в Європу та наголосив на важливості моніторингової місії Квасневського-Кокса:

«Може, раніше ми і справляли таке враження, що не бажаємо чогось робити. Сьогодні є спільна точка зору щодо багатьох питань. Якою вона буде, буде тоді коли будуть підводитись підсумки цієї місії і вже ближче до засідання Ради міністрів закордонних справ, яке буде 21-го жовтня. Будемо мати звіт цієї місії перед Європейським парламентом, тоді все стане на свої місця».
Янукович наголосив, що Україна проявила себе як активний та надійний член міжнародного співтовариства

«Україна знову показала, що ми виконуємо свої зобов’язання та слідуємо своїм принципам. Наш «Гетьман Сагайдачний» прямує для виконання цієї місії - Океанський щит. Ми проти того, що було піратство».

Про те, що Україна виконує усі свої міжнародні зобов’язання, зокрема допомагає НАТО боротися з піратами, йшлося і на зустрічі українського президента Віктора Януковича з генеральним секретарем НАТО Андерсом фон Расмуссеном.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG