Спеціальні потреби

Львівські активісти показали Януковичу червону картку


Львівські активісти показали Януковичу червону картку
Львівські активісти показали Януковичу червону картку

Ще один стадіон до Євро-2012 відкриють на цих вихідних у Львові. Досі невідомо, чи буде присутнім на урочистому відкритті президент України Віктор Янукович. Але у п’ятницю президент завітав до Львова з робочою поїздкою.

Активні мешканці зустрічали Віктора Януковича червоними картками із надписами «Не хами. Не свисти». Близько 300 львів’ян, за повідомленням місцевих ЗМІ, зібралися біля центрального входу Львівського автобусного заводу, виступаючи проти «антиукраїнського диктаторського режиму».

Крім цього, активісти роздавали листівки, в яких закликали тих, хто збирається на відкриття стадіону, не свистіти на владу, та не тупати ногами, бо влада «сама боїться».

Нагадаємо, що під час відкриття НСК «Олімпійський» – головної футбольної арени України – виступ Януковича зустріли свистом та вигуками обурення. Телеканал «Україна», який транслював відкриття столичної арени, цього не показав. Хоча й на екрані був напис «наживо», трансляція йшла із запізненням.

Відкриття так званої «Арени Львів» також транслюватиме телеканал «Україна». Але заздалегідь глядачів сповістили, що ефір почнеться о 23-35, коли сама церемонія розпочнеться о 19-30.

На питання журналістів, чи планує Янукович відвідати відкриття львівського стадіону, президент не відповів. Тим не менше місцевий телеканал ZIK, посилаючись на джерела з оточення президента, повідомив, що Янукович таки не відвідає відкриття євроарени.

Окрім стадіону, президент оглянув аеропорт, який реконструюється, та завітав на Львівський автобусний завод.

Щодо готовності стадіону, Віктор Янукович відповів, що спеціалісти запевнили його – до урочистого відкриття все дороблять.

«Фахівці дають гарантії, що все буде підготовлено. Я дуже хочу, щоб це свято завтра відбулося і воно відбудеться, немає сумніву», – передає слова Віктора Януковича президентська прес-служба.

Так, станом на п’ятницю досі не готова частина даху стадіону. Будівельники пообіцяли журналістам все доробити за ніч. Не впорядкована і територія поблизу стадіону – повсюди лежать купи будівельних матеріалів та відходів від будівництва.
«Тут залучені титанічні зусилля», коментує директор з будівництва євроарени Володимир Карп’як щодо намагання все доробити вчасно.

Відомо, що на відкритті покажуть документальний фільм про будівництво стадіону, парадом пройдуть зірки українського спорту та виступить французький цирк. Також на сцені заспівають львівські виконавці, Руслана, а завершить відкриття концерт американської поп-виконавиці Анастейші. Окрім цього, як і на відкритті «Олімпійського», за допомогою великої кількості людей покажуть театралізовані розповіді української історії.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG