Спеціальні потреби

Саміт у Сінгапурі не наблизив ядерного роззброєння КНДР - екс-посол США Макфол


Майкл Макфол
Майкл Макфол

Колишній посол США в Росії, дослідник Стенфордського університету Майкл Макфол вважає, що переговори президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина в Сінгапурі не наблизили ядерного роззброєння Північної Кореї.

«Щодо денуклеаризації - переговори Трампа не просунулися ані на дюйм порівняно з тим, на що Кім Чен Ин уже погодився в квітні. Вони навіть не домоглися, щоб північнокорейці назвали переговірника для державного секретаря Майка Помпео. Сподіваюся, що майбутні саміти досягнуть більш відчутних результатів», - написав екс-посол США в Росії Майкл Макфол на своїй сторінці в Twitter.

Щодо самої зустрічі, колишнього американського посла дивує те, що президент Трамп зміг за всього 45 хвилин встановити «чудові відносини» з північнокорейським диктатором, проте не може налагодити добрі робочі стосунки з давніми демократичними союзниками США після 18 місяців на посаді.

Дивіться також: Помпео: Трамп вважає, що у Кім Чен Ина є безпрецедентна можливість "принести мир"

Помпео: Трамп вважає, що у Кім Чен Ина є безпрецедентна можливість "принести мир". Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG