Спеціальні потреби

Сенатор США Вікер закликав Росію припинити «цикл насильства» на сході України


Сенатор Роджер Вікер, голова Гельсінської комісії США
Сенатор Роджер Вікер, голова Гельсінської комісії США

Законодавець заявив, що якби Москва дотримувалася Мінських угод, трагічного інциденту із загибеллю американського медика вдалося б уникнути



Голова Гельсінської комісії США сенатор Роджер Вікер висловив співчуття родичам Джозефа Стоуна - загиблого американського медика, який входив у склад Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, і закликав російську владу покінчити з насильством, яке призвело до цієї трагедії.

Стоун загинув протягом минулих вихідних, коли автомобіль, в якому він перебував, наїхав на вибуховий пристрій, імовірно, міну, на підконтрольній сепаратистам території на сході України.

«Якби Росія дотримувалася Мінських угод і припинила підтримувати, спрямовувати, фінансувати і забезпечувати сепаратистів в цьому регіоні, то необхідності в продовженні роботи моніторингової місії не було б», - заявив Вікер, виступаючи в Сенаті.



«Трагічна загибель американця Джозефа Стоуна наголошує на необхідності забезпечення безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ через лінії фронту і в прикордонні регіони, контрольовані сепаратистами», - продовжив він.

«Ті, хто несе відповідальність за це, повинні бути притягнуті до відповідальності, - вказав Вікер.

«Я знову закликаю керівництво Росії припинити цей цикл насильства і дотримуватися зобов'язань в рамках ОБСЄ».

Дивіться також: Як у США відреагували на загибель американського медика на Донбасі

Як у США відреагували на загибель американського парамедика на Донбасі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG