Спеціальні потреби

Україна серед країн Європи, де прискорюється поширення COVID-19, каже ВООЗ


Ганс Клюґе, регіональний директор ВООЗ у Європі.
Ганс Клюґе, регіональний директор ВООЗ у Європі.

Регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я в Європі Ганс Клюґе вказав, що вперше за кілька місяців у європейському регіоні зросли темпи виявлення нових випадків COVID-19 у тижневому вимірі.

Україна опинилася серед 11-ти країн регіону, де за словами посадовця “зростання кількості заражень, якщо не опиниться під контролем, знову призведе до крайньої ситуації в системі охорони здоров’я”.

...єдиний спосіб зменшення заражень: виявляти, ізолювати, аналізувати і лікувати кожен випадок.
Ганс Клюґе

У тій проблемній групі також сусідня з Україною Молдова, Албанія, Азербайджан, Боснія, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Косово і Швеція.

Український уряд повідомив, що за добу 25 червня в країні виявили рекордно високу кількість нових заражених коронавірусом - 1 109.

«Упродовж тижнів я казав про небезпеку нового зростання в умовах зміни (карантинних) заходів. Тепер у кількох країнах Європи ця загроза перетворилася на реальність - 30 країн за два минулі тижні зафіксували підвищення у зростанні кількості нових випадків”, - сказав Ганс Клюґе у заяві для преси.

Україна згідно з даними ВООЗ про кількість заражень перебуває на 13 місці у списку 54 країн європейського регіону, але має вищі темпи зростання епідемії коронавірусу у порівнянні з багатьма іншими.

Ганс Клюґе заявив, що в цих умовах уряди повинні «покращити єдиний спосіб зменшення заражень: виявляти, ізолювати, аналізувати і лікувати кожен випадок».

Посадовець похвалив низку країн континенту, які за його словами вже відреагували швидким втручанням у нові вогнища заражень: Польщу, Німеччину, Іспанію та в Ізраїль.

Чи зможуть українці подорожувати у Європу?

Загальна кількість виявлених випадків COVID-19 в Україні попри пришвидшене зростання ще порівняно невелика - 40 008 (станом на 25.06.2020).

Така ситуація означає, що Україна може бути серед країн, з яких Європейський Союз ймовірно дозволить в'їзд подорожувальників у разі запланованого на 1 липня відкриття зовнішніх кордонів.

Телеканал Євроньюз повідомляє, що Україна є у ще не затверджених проектах списку країн, громадянам яких дозволять в’їжджати.

США, а також Бразилія та Росія та інші через високий рівень поширення COVID-19 можуть опинитися серед країн, звідки приїжджих до ЄС, окрім спеціальних випадків, впускати і далі не будуть.

Рішення ЄС по списках не затверджене, оскільки представники європейських урядів ще визначаються з критеріями, на яких базуватимуть своє рішення.

Дивіться також: Будинок на колесах – альтернативний спосіб відпочинку в умовах соціального дистанціювання?


XS
SM
MD
LG