Спеціальні потреби

Віце-президент Байден розмовляв з президентом Януковичем


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

Як повідомив Білий дім, у середу віце-президент Сполучених Штатів Джозеф Байден мав телефонну розмову з президентом України Віктором Януковичем, в якій обговорювався спільний план дій після засідання Комісії зі стратегічного партнерства США-Україна, яке відбулося 15 лютого цього року. Віце-президент подякував главі української держави за допомогу в реагуванні на ситуацію в Лівії. Він підкреслив, що стратегічне партнерство США з Україною базоване на спільних демократичних цінностях.

У цьому контексті, він наголосив на важливості уникання вибіркового переслідування опозиційних лідерів і запевнення, що процес реформування виборчого законодавства буде цілковито недискримінаційним. Це сприятиме європейській інтеграції України та залученню прямих закордонних інвестицій.

Джозеф Байден зазначив, що Сполучені Штати хочуть, аби в Україні було більше прямих іноземних інвестицій, тому вони з президентом Януковичем говорили про необхідність уникання будь-яких законів або дій, які б ускладнювали можливості робити такі інвестиції.

Також віце-президент подякував президенту Януковичу за тривалу співпрацю у сфері нерозповсюдження зброї масового ураження та відповідних матеріалів і наголосив про зацікавленість США у виконанні взаємних зобов’язань щодо вивезення всіх запасів українського високозбагаченого урану ще до саміту з ядерної безпеки наступного року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG