Спеціальні потреби

Невтомний Курт Волкер в Європі обговорює питання України


Курт Волкер
Курт Волкер

"США знову в грі за російсько-українським конфліктом, - відзначив Домінік Янковський, голова підрозділу з ОБСЄ та Східної безпеки Міністерства закордонних справ Польщі, коментуючи у Twitter інтенсивний розклад Волкера в Європі, який включає зустрічі з посадовцями Німеччини, Франції, Великобританії, ЄС та НАТО.

Оцінка Волкером конфлікту в Україні як війни в гарячій стадії знайшла підтримку в НАТО.

"Ми провели гарну зустріч в НАТО з Куртом Волкером вчора, який справедливо заявив, що насильство на сході України є війною в гарячій стадії, а не замороженим конфліком", - твітує представник Нідерландів в НАТО

Під час зустрічі з заступником генерального секретаря НАТО, Волкер обговорив питання безпеки на сході України, реформи, які проводить Київ, а також співробітництво з НАТО.

"Мені було приємно зустрітись з Куртом Волкером. Ми погодились, що ситуація на сході України та розбудова військової присутності в Криму викликають надзвичайне занепокоєння. Росія має поважати "Мінські домовленості", які є життєво необхідними для безпеки та стабільності України", - заявила заступник генерального секретаря НАТО Роуз Ґаттемоллер.

"НАТО продовжує надавати політичну та практичну підтримку Україні. Через десять різних трастових фондів, союзники НАТО виділили більше сорока мільйонів євро на підтримку України – в таких сферах як керівництво та контроль, кіберзахист та медична реабілітація", - йдеться в заяві НАТО стосовно зустрічі.

Питання відновлення територіальної цілісності України також було предметом обговорення Курта Волкера з посадовцями ЄС.

Дивіться також: Законодавці у Конгресі США виступали за необхідність подальшої фінансової підтримки України

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG