Спеціальні потреби

Десятки тисяч вчителів вийдуть на страйк в Лос-Анджелесі


Президент профспілки вчителів Лос-Анджелеса Алекс Капуто-Перл
Президент профспілки вчителів Лос-Анджелеса Алекс Капуто-Перл

В понеділок очікується масштабний страйк вчителів в Лос-Анджелесі.

Освітній регіон Лос-Анджелеса є другим за величиною в США і страйк заторкне біля 480 000 учнів.

Профспілка освітян регіону, яка нараховує більше 30 000 членів і включає вчителів, бібліотекарів, медсестер та допоміжний персонал, оголосила про страйк після невдалих переговорів з адміністрацією освітнього регіону.

Переговори почались наприкінці 2017 року, коли освітній регіон Лос-Анджелеса провів шкільну реформу на основі запровадження досвіду приватного сектору з залучення інвесторів до державної освіти, повідомляють ЗМІ.

Профспілка наполягає на підвищенні заробітної платні освітян на 6% за два роки і покращення умов в яких навчаються учні. Зокрема, спілка вимагає збільшення кількості персоналу з роботи з учнями і щоб в кожній школі повний робочий день працювала медсестра.

В останній пропозиції адміністрації освітнього регіону, озвученій в п'ятницю, адміністрація пообіцяла "додати біля 1200 це освітян в школах і значно скоротити кількість учнів в класах", повідомляє АР.

Згідно до пропозиції адміністрації 4-6 класах навчатиметься не більше 35 учнів, а на уроках 4-8 класів з математики та англійської буде не більше 39 учнів.

Однак, президент профспілки Алекс Капуто-Перл наголосив, що ця пропозиція розрахована лише на один рік і є "повністю неадекватною". Профспілка закликає адміністрацію спрямувати 1,86 мільярда доларів з резервів на збільшення кількості персоналу в школах і підвищення зарплатні освітян. В адміністрації, в свою чергу, заявили, що не мають відповідних вільних грошей.

Адміністрація регіону запевнила, що школи працюватимуть незважаючи на страйк і що для забезпечення безперебійної роботи було залучено більше 400 тимчасових вчителів.

Дивіться також: Через закриті федеральні установи США страждають люди по всій країні

Через закриті федеральні установи США страждають люди по всій країні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG