Спеціальні потреби

Не можна рубати людину в консульстві і сподіватись, що ми не відреагуємо – сенатор США Ґрем про вбивство Хашокджі


Сенатор США Ліндсі Ґрем
Сенатор США Ліндсі Ґрем

Група сенаторів США, які представляють обидві партії, подала проект резолюції, в якому засвідчується висновок Сенату, що принц Саудівської Аравії, "з високою мірою впевненості", був "співучасником" смерті дописувача The Washington Post Джамала Хашокджі.

В постанові наголошується на позиції Сенату, що принц "контролював сили безпеки" протягом вбивства.

Якщо таку позицію Сенату буде затверджено, то це засвідчить розбіжності у оцінці інциденту з позицією президента Трампа, озвученою наприкінці листопада.

В своїй заяві Трамп відзначав, що король Салман та принц Мохаммед бін Салман заперечують те, що вони знали про планування, або виконання вбивства. "Можливо ми ніколи не дізнаємось всіх фактів навколо вбивства Хашкоджі", - йдеться в заяві президента.

В проекті резолюції Сенату законодавці закликали президента Трампа та міжнародну спільноту притягнути до відповідальності всіх долучених до вбивства Хашокджі, включаючи принца Мохаммеда бін Салмана.

Коментуючи проект резолюції інтерв'ю каналу Fox, один із співавторів резолюції сенатор Ліндсі Ґрем зазначив: "Не можна рубати людину в консульстві, особливо коли це постійний мешканець Америки, який є дописувачем The Washington Post і сподіватись, що ми нічого не зробимо. Тому, ситуація для Саудівської Аравії дуже проста, якщо вони хочуть зберегти відносини".

Проект було подано після того, як ЦРУ надало поінформувало сенаторів про виявлені деталі інциденту.

Якщо дозволити, щоб цьому хлопцю зійшло з рук після того, як він виявив до вас неповагу, ви матимете слабкий вигляд, а ви цього не хочете. Всі спостерігають
Ліндсі Ґрем звернувся до Трампа

Ґрем був присутнім на брифінгу ЦРУ, де установа надала засекречену інформацію законодавцям. Він наголосив, що після брифінгу у нього не залишилось жодних сумнівів, що принц Мохаммед бін Салман стоїть за вбивством.

"Якщо дозволити, щоб цьому хлопцю зійшло з рук після того, як він виявив до вас неповагу, ви матимете слабкий вигляд, а ви цього не хочете. Всі спостерігають", - звернувся Ґрем до Трампа під час інтерв'ю.

Дивіться також: Eксперти: нових санкцій від США слід чекати за два-три місяці

Eксперти: нових санкцій від США слід чекати за два-три місяці. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:17 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG