Спеціальні потреби

В Україні звітують про різке зростання темпів вакцинації від COVID-19


При цьому загальна кількість вакцинованих залишається низькою

Добова кількість щеплень від коронавірусу зросла в Україні майже удвічі. Про це свідчить статистика, наведена Міністерством охорони здоров'я. Як повідомляє МОЗ, 2 червня щеплення отримали понад 34 тисячі людей. За попередню добу 1 червня кількість вакцинованих становила близько 19 тисяч, а 31 травня - близько 14 тисяч.

При цьому загальна кількість вакцинованих в Україні залишається низькою. За весь період вакцинації першу дозу щеплення отримали понад 1 мільйон громадян, а обидві дози - понад 100 тисяч українців.

Натомість у сусідній Польщі, яка за кількістю населення майже дорівнює Україні, першу дозу вакцини отримали понад 20 мільйонів людей, а завершили вакцинацію обома дозами - понад 7 мільйонів. Про це повідомила польська радіостанція RMF24 з посиланням на урядові дані.

Останнім часом щоденні темпи вакцинації сповільнилися, повідомляють польські урядовці. Вони пояснюють це тим, що усі охочі вже зробили щеплення.

Водночас в Україні тисячі бажаючих вакцинуватись далі чекають своєї черги.

3 червня київська влада оголосила новий порядок щеплень. Як пообіцяли в КМДА, усім зареєстрованим у мобільному додатку "Дія" не потрібно очікувати на попередні запрошення і можна приходити вакцинуватись у порядку "живої черги".

Дивіться також: Головне про візит американських сенаторів в Україну. Відео

Головне про візит американських сенаторів в Україну. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:20 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG