Спеціальні потреби

У США затвердили вакцинацію від COVID-19 для дітей від 6 місяців 


Управління з контролю за продуктами харчування і ліками США дозволило вакцинацію від коронавірусу дітей віком від 6 місяців вакцинами компаній Модерна та Pfizer-BioNTech.

Вакцину Модерна раніше дозволено було використовувати лише людям від 18 років. Тепер уряд затвердив її використання для дітей від 6 місяців до 17 років.

Вакцина Pfizer-BioNTech раніше була дозволена дітям від 5 років. Тепер Управління з контролю за продуктами харчування і ліками США затвердило також використання цієї вакцини дітям від 6 місяців до 4 років.

На сайті Управління мовиться, що “агентство визначило, що відомі та потенційні переваги вакцин від COVID-19 компаній “Модерна” та Pfizer-BioNTech переважають ризики для дітей, для яких затверджено використання цих вакцин”.

“Як ми бачимо у старших вікових групах, очікується, що вакцини для молодших дітей забезпечать захист від найскладніших наслідків COVID-19, таких як шпиталізація та смерть”, – заявив голова Управління з контролю за продуктами харчування і ліками США доктор Роберт М. Каліфф.

“Ті, кому довіряють догляд за дітьми, можуть бути впевнені у безпеці та ефективності цих вакцин від COVID-19. І можуть бути впевнені, що агентство ретельно проаналізувало всю інформацію”, - додав урядовець.

У рекомендаціях Управління з контролю за продуктами харчування і ліками США сказано, що вакцину Moderna можна вводити серією з двох доз (з проміжком у місяць), по 25 мікрограмів на кожну дозу, немовлятам і дітям віком від 6 місяців до 5 років. Старшим - від 6 до 11 років - рекомендовані дози - 50 мкг.

Тоді як вакцину Pfizer/BioNTech рекомендують вводити трьома дозами по 3 мікрограми на кожну дозу для немовлят і дітей від 6 місяців до 4 років. Між першими двома дозами рекомендується період три тижні. Третю дозу рекомендують вводити через принаймні 8 тижнів після другої.

Раніше Голос Америки повідомляв, що у США в продажу з'явились ліки, що запобігають зараженню на коронавірус – Evusheld від британсько-шведської компанії AstraZeneca.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG