Спеціальні потреби

В Україні зростає кількість захворювань на COVID-19


В Україні зафіксували черговий рекорд кількості захворювання на COVID-19. За даними Міністерства охорони здоров'я, за минулу добу виявлено 1592 нових випадків інфікування. "У нас черговий антирекорд. Було госпіталізовано 315 людей. Такої кількості госпіталізованих за добу в нашій країні також ще не було", - заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

В МОЗ обіцяють переглянути систему критеріїв, за якими уряд визначає умови послаблення або посилення карантинних обмежень. Напередодні уряд підтримав пропозиції міністерства щодо уточнення умов, за яких у регіонах змінюватимуть рівень епідемічної небезпеки.

За словами Степанова, рівень загрози COVID-19 визначатиметься за трьома індикаторами - заповненість ліжок у лікарнях, середня кількість проведених тестувань на коронавірус та показником захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.

"У кожному регіоні визначені лікарні для пацієнтів з COVID-19. Якщо у цих медзакладах протягом 5 днів поспіль зайнятість ліжок перевищує 50% - це розглядається як перехід на інший рівень небезпеки. Щодо другого пункту — середня кількість тестувань методами ПЛР та ІФА повинна становити не менше 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів. Цей показник визначається на рівні області. Щодо останнього пункту, то базовий рівень захворюваності на COVID-19 зараз – 40 випадків на 100 тисяч населення за 14 днів. Місто або район, де цей показник перевищено, переводиться на новий рівень епідемічної небезпеки", — пояснив Степанов.

Водоночас у МОЗ кажуть, що жорсткіше контролюватимуть виконання в регіонах вимог карантину. Рішення про послаблення карантину будуть переглядати не раніше, ніж через 14 днів.

Дивіться також: У Нью-Йорку демонстранти вимагали зробити школи безпечними для навчання. Відео

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG