Спеціальні потреби

В Україні зафіксовано першу смерть від коронавірусу


В Україні зафіксовано першу смерть від коронавірусу. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України. За даними МОЗ, померла 71-річна жінка з Житомирської області, яку напередодні госпіталізували із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.

Рада національної безпеки і оборони оголосила про низку заходів, які мають зупинити поширення небезпечної хвороби в Україні. Серед них і тимчасове закриття кордонів для іноземних громадян. В РНБО повідомили, що обмежать доступ іноземців в Україну принаймні на два тижні.

Секретар РНБО України Олексій Данілов на спеціальному брифінгу за підсумками засідання ради наголосив, що громадяни України, які нині перебувають за кордоном, матимуть можливість повернутися додому. До громадян, які повертатумуться з країн, де зафіксоване поширення коронавірусу, будуть проходити спеціальні процедури обстеження.

Кабінет міністрів України також повідомив про обмеження кількості пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю. За словами Міністра внутрішніх справ країни Арсена Авакова, це рішення також ухвалене для запобіганню загроз занесенню та поширенню на територію України коронавірусної інфекції.

Дивіться також: Трамп заборонив авіасполучення з Європою: На кого це поширюється та які ще кроки запроваджуються на державному рівні. Відео

XS
SM
MD
LG