Спеціальні потреби

Заява уряду США про занепокоєння арештом Юлії Тимошенко


Заява уряду США про занепокоєння арештом Юлії Тимошенко
Заява уряду США про занепокоєння арештом Юлії Тимошенко

Учорашнє ув’язнення колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко викликало занепокоєння у міжнародній спільноті щодо застосування верховенства права в Україні і ще більше надало подіям вигляду політично мотивованих переслідувань.

Уряд США поділяє ці занепокоєння і закликає переглянути рішення про ув’язнення пані Тимошенко і розглянути її негайне звільнення.

Ми порушували перед урядом України питання про нашу стурбованість стосовно юридичних процесів проти пані Тимошенко та інших опозиційних діячів і продовжуватимемо ретельно стежити за цими процесами.

Посольство США у Києві звернулося з проханням про можливість відвідувати пані Тимошенко під час її ув’язнення.

Між тим, 5 серпня сенатор Джон Маккейн опублікував заяву з приводу арешту Юлії Тимошенко українськими органами влади, в якій читаємо:

«Я глибо занепокоєний з приводу затримання сьогодні колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в Україні. Це рішення є явним порушенням основних прав, які повинні бути захищені у випадку кожного громадянина в демократичній системі. Наслідки цього затримання сягають далі, ніж доля однієї людини. Кінець кінцем, на карту поставлено майбутнє свободи і демократії в Україні. На жаль, сьогоднішнє рішення українського уряду ставить під сумнів його відданість основам демократії і, у зв’язку з тим, зробить шлях України до майбутнього у євроатлантичному товаристві важчим для досягнення. Я закликаю керівництво у Києві до негайного звільнення прем’єр-міністра Тимошенко і гарантування прав усіх українців, незалежно від їх політичних переконань».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG