Спеціальні потреби

США та Пакистан працюють над відновленням довіри


Марк Гроссман
Марк Гроссман

В четвер в Ісламабаді спеціальний представник США в Афганістані та Пакистані Марк Ґроссман обговорив відносини між США та Пакистаном на зустрічі із президентом Пакистану Асіфом Алі Зардарі та начальником збройних сил генералом Ашфаком Каяні.

Згідно з офіційною заявою, Ґроссман та Каяні обговорили майбутню співпрацю між країнами.

Зустріч відбувається через кілька днів після візиту до Пакистану сенатора Джона Керрі, який мав на меті відновлення дружніх стосунків між США та Пакистаном. Держсекретар США Гілларі Клінтон також планує відвідати Пакистан, втім ще не визначилась із датою візиту.

Пакистан заявляє, що військова операція США зі знищення Осами бін-Ладена була актом зазіхання на суверенітет країни. Пакистан також попередив, що подібні дії у майбутньому матимуть серйозні наслідки.

Той факт, що бін Ладен переховувався у пакистанському військовому місті викликає підозри щодо можливого співробітництва з терористом з боку військових та влади Пакистану.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG